Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку кандидату економічних наук, доценту кафедри філософії та економічної теорії ТНПУ ім. В. Гнатюка Любові Мирославівні Литвин за подаровані книги.

 

236

Економіка для старших класів : навчально-методичний посібник / М.Уоттс, С.Маккоркл, Б.Мезарос, Р.Ф.Сміт; пер. з англ. О. Ватаманюка та І.  Шегинського; за ред. С. Панчишина. – Львів : Олір, 1999. – 206 с.

 

   Вперше українською мовою перекладено популярний в американських школах посібник з економіки. Він містить основні економічні поняття, які вивчаються у старших класах з курсів економіки. Особливу увагу приділено питанням обмеженості ресурсів, ринковому механізмові, попиту і пропозиції, розподілові доходів, грошам та монетарній політиці. Книга складається з 20 уроків. Усі уроки мають однотипну структуру. Послідовно висвітлено основні економічні поняття та фундаментальні економічні ідеї, які розкриваються під час уроку; мету уроку; час, потрібний для проведення уроку, та матеріали.
   Для кожного уроку подаються матеріали для ігор або самостійної роботи учнів (індивідуально або малими групами). Книга містить таблиці, графіки, схеми, діаграми, що полегшують сприйняття багатьох економічних понять та термінів. Для зручності окремо виділено підпункти з базовим теоретичним матеріалом.
   Для вчителів економіки та учнів старших класів загальноосвітніх і спеціалізованих шкіл, гімназій, ліцеїв, професійних училищ і коледжів.

237

Міжнародна економіка : навчально-методичний посібник / Дж. Дж. Линч, М. В. Уоттс, Д. Р. Вентверт; пер. з англ. Д. Олесневич, П. Кузика, Н. Стельмах; за ред. Д. Олесневич. – Львів : Олір, 2000. – 202 с.


   Спеціально для українського читача запропоновано переклад популярного американського підручника — лідера на ринку базової освітньої економічної літератури США і першого видання такого типу в Україні. Книга вводить у захопливий, однак складний і незбагненний, на перший погляд, світ міжнародної економіки і робить його набагато ближчим і зрозумілішим.
   Двадцять уроків у простій і доступній формі пояснюють, що таке міжнародна торгівля, закордонні інвестиції, платіжний баланс, міжнародні розрахунки та підприємництво, валютні курси та багато інших важливих питань цієї навчальної дисципліни. Книга ілюструє новий підхід і методику навчання: виклад матеріалу зроблено на цікавих прикладах життя, передбачено активну участь слухачів у ділових іграх, виконання вправ, самостійну роботу.
   Для вчителів шкіл, викладачів коледжів та інститутів, учнів старших класів, студентів, усіх, хто цікавиться проблемами розвитку міжнародної економіки.

238

Федоришин П. І великі мали гроші: таляри із скарбів Тернопільщини в біографіях зарубіжних письменників / Петро Федоришин. – Львів : Місіонер, 1999. – 340 с.


   Книга ця — своєрідний путівник в океані зарубіжної класики та нумізматики. Відомі літератори, їх біографії, достовірні епізоди, пов’язані із написанням знаменитих творів, фатальні випадки і цікаві факти життя письменників, історія монет — ось про що йдеться у ній. Книга представляє інтерес не тільки для знавців красного письменства, любителів-нумізматів, але й широкого загалу.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]