Наукова бібліотека висловлює щиру подяку доктору психологічних наук, професору, завідувачу кафедри психології, директору Науково-дослідного центру з гендерних проблем молоді НАПН України - ТНПУ ім. В. Гнатюка Кікінежді Оксані Михайлівні за подаровані книги.

 

251

Марценюк Т. Гендер для всіх. Виклик стереотипам / Тамара Марценюк . – Київ : Основи, 2017. – 256 с.


   Чи чули ви, що в Україні зарплата жінок у середньому на 30 % менша від зарплати чоловіків і тут досі існує список із кількох сотень професій, заборонених для жінок? А як ви вважаєте, у якій саме сфері дискриміновані чоловіки? Чи знаєте ви, що таке сексизм, ейджизм, ромофобія?
   У цій книзі ви отримаєте відповіді на ці та інші запитання. Якщо вас бентежать суспільні нерівності та несправедливості і ви хочете зробити це суспільство кращим - ця книжка для вас.
   Тамара Марценюк написала цю книжку на основі свого досвіду навчання (в Україні та за кордоном), а також 10-річного викладання різноманітних курсів на тендерну та антидискримінаційну тематику в Києво-Могилянській академії, Німеччині, Шотландії і Швеції. У 2015 році на онлайн платформі «Прометеус» було запущено її авторський курс «Жінки і чоловіки: гендер для всіх», на основі матеріалів до якого вона вирішила зробити цю книгу.
   Книга розрахована на широку цільову аудиторію: експерток і експертів аналітичних центрів, активісток і активістів громадянського суспільства, студенток і студентів, людей із суспільно-гуманітарною освітою тощо.

318 Патріярх Йосиф Сліпий – провісник вільної України: міжнародні наукові читання з нагоди 25-ліття перепоховання Патріярха Йосифа Сліпого (1992-2017) / упорядники О. Кікінежді, І. Шульга. – Тернопіль : [б.в.], 2017. – 20 с.
172

Просвітницька діяльність вищих навчальних закладів з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у суспільстві: навчально-методичний посібник / за заг. ред..: К. Б. Левченко, О. А. Удалова, О. В. Кузнєцова. – Київ : Агенство «Україна», 2016. – 344 с.

 

   У навчально-методичному посібнику висвітлюється інноваційний досвід роботи ВНЗ щодо організації навчально-виховної роботи зі студентами з питань утвердження паритетного становища жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства шляхом правового забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, ліквідації дискримінації за ознакою статі.

   Видання містить навчальні програми, методичні рекомендації та практичні розробки занять з вищезазначеної проблематики.

   Посібник пропонується для закладів освіти, педагогічним працівникам, аспірантам та студентам педагогічних ВНЗ.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах