Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку письменнику, члену Хмельницької міської літературної спілки "Поділля" і Всеукраїнської творчої спілки "Конгрес Літераторів України" Віталію Олексійовичу Матеушу за подаровану книгу.

114

Матеуш В. Студентська історія та Іван Франко: історія фармацевтичного курсу Львівського медінституту 1971-1976 років через призму франкознавства (спогади, роздуми, дослідження) / Віталій Матеуш. – Хмельницький : Цюпак А. А., 2016. – 80 с.


   В цій книжці показані елементи історії розвитку великого студентського колективу - фармацевтичного курсу Львівського медінституту 1971-1976 років через сприймання одного з студентів - автора книги, розповідь пов’язана з деякими важливими моментами життя і творчості великого українця і львів’янина Івана Франка. Ця студентська історія, що охоплює також і викладачів, дуже насичена подіями особистого життя автора в поєднанні з студентським середовищем, в цьому вона має ознаки документального роману.
   В частині «IV. Різне» особливо важливим є 1-й розділ про лауреата Нобелівської премії Світлану Алексієвич, яку автор порівняв з однокурсницею Наталею Герасименко. На підставі дослідження книг С. Алексієвич її заслуги з доведенні до читачів гіркої правди визнаються, але зроблений висновок про необгрунтованість присудження їй Нобелівської премії з літератури.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]