Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку кандидату філософських наук, доктору політичний наук, професору Тернопільського національного економічного університету Олегу Михайловичу Рудакевичу за подаровані книги.

 

50

Рудакевич О. М. Національний принцип: етнополітична концепція нації : монографія / О. М. Рудакевич. – Тернопіль : ТНЕУ «Економічна думка», 2009. – 292 с.


   У монографії розкрито етнополітичну концепцію нації, в основі якої обґрунтований автором національний принцип. Спираючись на нього як на закономірність діалектичного поєднання етнічної та політичної самоорганізації соціуму на певному етапі розвитку людства, з’ясовано сутність національного феномена, механізми його зародження й розвитку, процес формування основних форм націй у сучасному світі. В роботі здійснено аналіз етнополітичних процесів в Україні, зроблено висновок про закономірний характер формування етнополітичної моделі модерної української нації.
   Для політичних діячів, науковців, викладачів, аспірантів, студентів, усіх, хто цікавиться теоретичними та практичними питаннями націотворення.

49

Рудакевич О. Політична культура національних спільнот: теорія та методологія дослідження : монографія / Олег Рудакевич. – Тернопіль : ТНЕУ, 2013. – 352 с.


   У монографії розкриті теоретичні основи національної політичної культури та обґрунтовано методологію її дослідження на базі соцієтального підходу. Нація представлена як колективний суб’єкг, творець і носій політичної культури. З’ясовано зміст імперативів, функцій та інфраструктури національної політичної культури, досліджено загальнонаціональні політико-культурні форми, їх детермінуючий вплив на політичні процеси. Обґрунтовано засади типології національної політичної культури та розкрито сутнісні риси політичної культури українського народу, місце і роль в ній національної ідеї.
   Для політологів, політичних діячів, усіх, хто цікавиться питаннями становлення та розвитку політичної культури національних спільнот.

48

Світоглядні та соціокультурні засади формування модерної української нації : монографія / авт. колектив : О. М. Рудакевич, Т. В. Гончарук, Н. В. Гнасевич [та ін.]. – Тернопіль : ТНЕУ, 2015. – 256 с.


   У монографії розкрито актуальні проблеми розбудови модерної української нації та її держави, роль громадянського суспільства у цьому процесі. З’ясовано вплив світоглядних та соціокультурні чинників на трансформацію українського суспільства, перспективи його адаптації до цінностей об’єднаної Європи.
   Для політичних діячів, науковців, студентів, усіх, хто цікавиться процесами утвердження української нації як модерної спільноти.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]