Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка щиро вдячна доценту, члену Української асоціації письменників, письменнику Дячишину Богдану Васильовичу за подаровані книги.

46

Дячишин Б. Думки пам’яті : есеї / Б. Дячишин. – Львів : ЛА «Піраміда», 2014. – 236 с.

 

  Роздуми, фрагменти спогадів, прочитані і переписані з пам'яті думки відомиих і талановитих людей про те, чим живе і долає болі людина. Крихти наболілого і передуманого, що зберігає пам'ять, які спонукають до праці.

  Читання Біблії – несподівані осягнення й осмислення тексту, усвідомлення того, що Бог є Дух і лише Він творить велике і пречудове задарма...

  "Я знаю, що все, що Бог робить, воно зостається навіки, – до того не можна нічого додати, – і з того не можна нічого відняти" (Еклезіяста 3:14).

43

Дячишин Б. Крихти живого часу Андрія Содомори: есеї / Богдан Дячишин. – Київ : Ярославів Вал, 2017. – 104 с.

 

   Автор цієї книжки, вплітаючи у свій текст сентенції, зокрема із творів Андрія Содомори, запрошує читача у своєрідну мандрівку духовним простором; у центрі уваги тут — думка людини, усвідомлення свого "Я" — частини великого Цілого.

45

Дячишин Б. Пережите-перечитане: есеї / Богдан Дячишин. – Київ : Ярославів Вал, 2016. – 264 с.


   Осмислені окрушини життя, передумане, незбагненне й те, що лежить на поверхні, але якого не зауважуємо, не сприймаємо.Без поступу в пізнанні проминаємо і так, без надії на майбутнє, минаємося. Ми ж суть те, що відкидаємо, якщо не примножуємо нашу духовність.

   Роздумування, фрагменти спогадів, прочитані й переписані з пам'яті думки відомих, талановитих людей — багато з того, чим живе, тамує свій одвічний біль людина; крихти нестерпного й потаємного, що зберігає пам'ять і що спонукає до праці, осмислення таємниць буття.

   Читання Біблії – несподівані осягнення й осмислення тексту, усвідомлення того, що Бог є Дух і лише Він творить велике й пречудове задарма…

   Ось що містить ця книга.

44

Дячишин Б. Слово про вічне: есеї / Богдан Дячишин. – Львів : Плай, 2016. – 84 с.


   Чи це життя є все, що є? Кохання єдине і вічне — це все, що мизнаємо про нього. Основне в житті життя — спонукати людину до розмислів. З людини творять Людину думки, які опережають дію. Дух(душа) людини трудиться — мозок працює. Тоді то ми ідемо дорогою до пізнання себе, світу, який навколо нас. Іншої дороги до вдосконалення, осмислення, сенсу життя, дійства в суєті суєт навколишнього буття і наближення до розуміння вічності не існує.
   Ми суть те, що відкидаємо, якщо не побільшуємо свою духовність.

   Книга розрахована на широке коло читачів.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах