Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку громадській організації "Центр студій політики памяті та публічної історії "Мнемоніка" за подаровані книги.

 

340

Гон М. Місто пам’яті – місто забуття: палімпсести меморіального ландшафту Рівного : монографія / Максим Гон, Петро Долганов, Наталія Івчик. – Рівне : Волинські обереги, 2017. – 232 с.


   У монографії висвітлено сутність символічного простору, вплив політики пам'яті на формування меморіальних ландшафтів міст. На основі сучасних теоретичних підходів розкрито процес формування меморіального простору Рівного з часу здобуття Україною суверенітету, вплив на нього декомунізації, а також проаналізовано меморіальний ландшафт міста в гендерному ракурсі. Книга адресована як експертам у царинах історії, політології, соціології міста й гендерних студій, так і широкому колу читачів, які осмислюють суспільно-політичні процеси в Україні.

339

Бердз Дж. Голокост у Рівному: масове вбивство в Сосонках, листопад 1941 р. / Джеффрі Бердз; пер. з англ. Д. Аладька. – Рівне : Волинські обереги, 2017. – 168 с.


   Ця книга присвячена пам'яті трьох рівненських друзів: уцілілої з Рівного Хаї Мусман, її польського друга Юрека Новаковського, який був свідком, та жінки, яку він врятував, Кристини Новаковської (уроджена Лія Бодкер).


Боже, Ти є джерелом милосердя,
дай їм притулок навічно під Твоїми крилами
закріпи їх душі серед живих,
щоб вони могли покоїтись з миром.
Кадіш, поминальна молитва в юдаїзмі

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]