Висловлюємо щиру подяку кандидату філологічних наук, доценту кафедри  української мови Криворізького  педагогічного інституту ДВНЗ "Криворізький національний університет"   Людмилі Анатоліївні Білоконенко за подаровану книгу.

134

Білоконенко Л. А. Українськомовний міжособистісний конфлікт : монографія / Л. А. Білоконенко. – Київ : Інтерсервіс, 2015. – 335 с.

 

   У монографії проаналізовано міжособистісний мовний конфлікт як комунікативне явище. Узагальнено різні підходи до типології мовного конфлікту, виявлено його сутність і диференційні ознаки. Доповнено теоретичні положення щодо українськомовного конфлікту як соціокультурного, прагматичного та когнітивного явища, що формується в суспільстві відповідно до української національної самосвідомості. Типологізовано мовні маркери, які визначають українську репрезентаційну систему міжособистісного конфлікту. Уведено до наукового обігу поняття надтексту міжособистісного конфлікту, обґрунтовано критерії його вирізнення. Запропоновано наукову систематизацію моделей мовленнєвої поведінки осіб на різних стадіях конфлікту. Схарактеризовано особливості сприйняття міжособистісного мовного конфлікту в українському комунікативному середовищі.
   Монографія адресована науковцям, викладачам, аспірантам, студентам, а також усім, хто цікавиться актуальними проблемами сучасної української мови.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]