Висловлюємо щиру подяку доктору філософських наук, доценту кафедри філософії Київського національного університету культури і мистецтв Печеранському Ігорю Петровичу за подаровану бібліотеці книгу.

71

Печеранський І. П. Вступ до філософії неперервної освіти: монографія /

І. П. Печеранський. – Камянець-Подільський : ПП «Медобори-2006», 2015. – 264 с.

  У монографії запропонований досвід комплексного філософського осмислення неперервної освіти як багатогранного явища постсучасності. Оскільки на початку XXI ст, соціально-педагогічна реальність зазнала суттєвих конститутивних трансформацій у напрямку перетворення кінцевої освіти на неперервну, переходу зі сфери споживання та ретрансляції знань до сфери їх виробництва, під впливом глобальної інформатизації та наслідків низки криз минулого століття (криза культури, екологічна та антропологічна), виникла необхідність філософсько-педагогічного дослідження неперервності в освіті як інтегративно-цивілізаційного феномену сьогодення. «Вступ...», побудований на засадах філософії трансдисциплінарності та постнекласичної методології, розкриває погляд на неперервну освіту як на інноваційну (нетрадиційну), ексклюзивно-орієнтовану освіту, що забезпечує потребу сучасного суспільства в знаннях та діяльності, направлених на конструювання майбутнього в умовах зрослої невизначеності.

  Монографія адресована філософам, педагогам, соціологам, культурологам, освітянам, а також усім, хто цікавиться проблемами неперервної освіти.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах