Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка щиро вдячна доктору політичних наук, заслуженому діячу науки і техніки України, завідувачу сектору громадянського суспільства Національного інституту стратегічних досліджень Корнієвському Олександру Анатолійовичу за подаровану книгу.

24

Корнієвський О. А. Становлення і розвиток державності та громадянського суспільства в Україні : навчальний посібник /

О. А. Корнієвський. – Чернігів : Освітній центр, 2015. – 260 с.

 

  У навчальному посібнику висвітлено особливості становлення державності та інститутів громадянського суспільства у різні періоди історії України, перш за все, різних за цілями своєї діяльності об’єднань громадян та інституту місцевого самоврядування. Проаналізовано політико-правове середовище та основні етапи розвитку громадянського суспільства, його взаємодію з державою в незалежній Україні.
  Навчальний посібник може бути використано при підготовці наукових кадрів вищої кваліфікації у галузях знань: «Політичні науки» (спеціальність: політичні інститути та процеси), «Державне управління» (спеціальності: теорія та історія державного управління; механізми державного управління), «Національна безпека» (спеціальності: основи національної безпеки держави (політичні науки); гуманітарна і політична безпека держави (філософські науки), а також при вивченні здобувачами вищої освіти навчальних дисциплін «Історія України», «Історія держави і права України», «Політологія», «Теорія та історія державного управління», «Територіальна організація влади в Україні», «Інституцієзнавство».
  Навчальний посібник також може бути корисний державним службовцям та посадовим особам місцевого самоврядування, усім, хто цікавиться проблемами утвердження громадянського суспільства в Україні як гарантії її демократичного розвитку.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах