Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку доценту кафедри образотворчого мистецтва Кременецького гуманітарно-педагогічного інституту ім. Т. Шевченка Грибу Антону Євдокимовичу за подаровані книги.

Гриб, А.  Барви життя Олега Скаржевського (художника-інженера) : монографічне дослідження / Антон Гриб. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2013. – 128 с. ; іл. – ISBN 978-966-07-2508-9

  Олег Скаржевський — типовий представник трудової інтелігенції. Працюючи в колективах проектувальників та будівельників він зростав як інженер. Разом з тим він сумлінно, натхненно і багато працював, підвищуючи свою майстерність в галузі образотворчого мистецтва, брав активну участь у художніх виставках. Усім своїм життям Скаржевський доводить, що тільки наполеглива праця над собою приносить бажані успіхи. І в цьому він є гідним прикладом для молоді.
  Для широкого кола читачів.

Гриб, А.  Терновий спалах : роман-хроніка / Антон Гриб. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2012. – 288 с. – ISBN 978-966-07-2074-9

  У другій книзі автобіографічного роману Антона Гриба висвітлюються окремі сторінки з творчого життя маловідомих художників і майстрів народної творчості Тернопільщини другої половини XX ст. У ній ідеться і про багатьох інших людей, про складні стосунки між ними в період кардинальних перемін у житті держави і суспільства, про роль художника та естетичний вплив його творів на душі людей.
  Для шанувальників образотворчого мистецтва та для широкого кола читачів.

Гриб, А.  Викрутаси : гумор та сатира / Антон Гриб. – Тернопіль : СорокА, 2007. – 96 с. – ISBN 978-966-8927-33-1

  До пропонованої читачеві збірки увійшли твори, окремі з яких публікувалися в періодиці та виконувалися в програмах Національного радіо, звучали зі сцени під час концертів. Вони свідчать, що й у наш - більш сумний, аніж веселий час – є досить тем для сміху, а то й дошкульного висміювання негативних явищ, що й натхненно робить автор.

Гриб, А.  Керамологія Тернопільщини : монографія / Антон Гриб. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2015. – 160 с. – ISBN 978-966-07-2764-9

  У монографії простежується розвиток народного гончарства і кераміки Тернопільщини від епохи неоліту до початку XXI ст.
  Для краєзнавців, науковців, викладачів та студентів навчальних закладів, шанувальників народної творчості.

Гриб, А.  Чарівне дерево : пісні / Антон Гриб. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2007. – 96 с. – ISBN 978-966-07-0774-0

  До збірки Антона Гриба «Чарівне дерево» увійшли пісні, які виконувались у концертних залах, звучали в програмах українського радіо, записані на платівки фірмою «Мелодія» та нові твори, яких ще не торкалася рука композитора.

Гриб, А.  Сонцеграй : поезії / Антон Гриб. – Тернопіль : Лілея, 2006. – 128 с. – ISBN 966-656-110-7

  Нова збірка Антона Гриба містить поезії, написані наприкінці XX — початку XXI століть. До неї увійшли ліричні поезії, укладені в розділи за порами року, з яких струменіє палка любов автора до рідної Землі, до природи, вболівання за стан довкілля і людину в ньому. Його вірші облагороджують душу, пробуджують у людині людське, оспівують усе прекрасне, що оточує нас.
  Для широкого кола читачів.

Гриб, А.  Острів душі : поезії / Антон Гриб. – Тернопіль : Ільчишин І. С., 2003. – ISBN 966-656-020-8

Гриб, А.  Ляда : серце ткацького верстата / Антон Гриб. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2009. – 320 с. – ISBN 978-966-07-1421-2

  У полі зору автора – заслужені майстри народної творчості України, скульптори, художники-живописці та графіки. Кожен з них до вершин мистецтва йшов своєю, не завжди второваною, стежиною. Автор у стислій формі намагається охарактеризувати їхній творчий доробок, зазирнути на творчу «кухню» і набутий ними досвід передати наступним поколінням.
  Крізь вогонь і воду проходить головний персонаж автобіографічної повісті. Як ниточку до ниточки на ткацькому верстаті, так день до дня збиває ляда сурове полотно його життя.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]