Наукова бібліотека висловлює щиру подяку працівникам кафедри фізичної географії ТНПУ ім. В. Гнатюка за подаровану книгу.

Ковалишин, Д. Регіональна фізична географія поверхні землі: навчальний посібник : в 2 ч. / Д. Ковалишин, О. Волік, П. Дем’янчук [та ін.]. – Тернопіль : 2013. – 512 с.

  Навчальний посібник складається з чотирьох частин. У цьому посібнику пропонуємо дві частини. У першій «Чинники диференціації й головні географічні закономірності поверхні Землі» розглянуто гіпотези щодо походження Землі, поділу її поверхні на водну й суходільну, чинники диференціації природи цих поверхонь, дано досить детальну характеристику такого чинника як людство, його походження, шляхи розселення, розвиток древніх людських цивілізацій, що сформувалися на природній основі й заклали фундамент сучасних. Показано людину як великого будівничого свого життєвого середовища й не меншого руйнівника середовища природного.
В другій частині «Водна поверхня Землі» дано загальну фізико-географічну характеристику Світового океану: геологічної будови і рельєфу його дна, фізичних і хімічних властивостей його вод, горизонтальних і вертикальних рухів вод, органічного світу й донних відкладів, відзначено величезне багатство океану мінеральними й органічними ресурсами, екологічне й господарське його значення.
Посібник розрахований на студентів географічних факультетів вузів, магістрантів, вчителів географії і біології загальноосвітніх шкіл.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]