Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка щиро вдячна члену видавничого комітету НТШ в Америці Лопуху Василю Степановичу за подаровані бібліотеці книги.

Вісник НТШ : інформаційне видання Світової ради Наукових товариств ім. Шевченка: 140 років Наукового товариства ім. Шевченка / відпов. ред. О. Купчинський. — Львів — [б. в.], 2013. — [Вип.] 49. — 100 с. — ISSN 1563-3977

Інформаційне видання Світової ради Наукових товариств ім. Шевченка. Інформує про життя Товариства в Україні та діяспорі. Популяризує    здобутки незалежної української науки. Змагає до відновлення історичної нам'яти, акумульованої в творчості національної еліти минулих поколінь. Виступає речником духовного відродження Галичини та усієї України, розбудови інтелектуальних сил українського народу в дусі традиції, яка плекалася в Товаристві упродовж XIX і XX століть.
 Часопис засновано в березні 1991 р.

Енциклопедія української діяспори = Encyclopedia of Ukrainian Diaspora. Т. 1. Сполучені Штати Америки. кн. 1. А—К / гол. ред. В. Маркус ; спів-ред. Д. Маркус. - Нью-Йорк ; Чікаго : Наукове Товариство ім. Шевченка в Америці, 2009. - 433 с.

  Пропонуємо читачеві першу книгу Американського тому ЕУД, обсяг якого становить 450 сторінок, з яких 8 сторінок кольорових фотографій. У книзі подано 1942 гасла, 695 фотографій та ілюстрацій, в тому числі 62 кольорових, 5 таблиць з числовими даними і дві кольорові карти.
Видаючи цей том, ми вповні свідомі того, що як і в кожній енциклопеції, інформація в ньому не всюди усучаснена, подекуди вимагає доповнень і редакційних уточнень. Передбачаючи застереження, що їх породять існуючі прогалини, ми заздалегідь повідомляємо читачів, що невдовзі після появи друкованої версії цього тому, ми подамо його також і в електронному форматі на інтернеті.
  Ця перша книга Американського тому охоплює літери А-К.
Продовжується праця над комплектуванням другої і третьої книги, відповідно літер Л-С і Т-Я.

Енциклопедія української діяспори [Текст] = Encyclopedia of Ukrainian Diaspora. Т. 1. Сполучені Штати Америки. кн. 2. Л—Р / гол. ред. В. Маркус ; спів-ред. Д. Маркус. - Нью-Йорк ; Чікаго : Наукове Товариство ім. Шевченка в Америці, 2012. - 348 с.

Наукове товариство імені Шевченкка [Текст] : енциклопедія. Т. 1. А—Бібл / ред. рада: М. Андрейчин, І. Вакарчук, Я. Дашкевич [та ін.]. - К. ; Л. ; Тернопіль : [б. в.], 2012. - 600 с. - ISBN 978-966-8868-30-6

  Енциклопедія „Наукове товариство імені Шевченка" — перше багатотомне видання про найдавніше наукове громадське товариство в Україні. Це „книга знань", яка репрезентує цілісний і багатовимірний образ інституції: мету і завдання, структуру, основні видання, персоналії, а також установи, що працювали при НТШ упродовж 1873—2012 pp. Окремо в Енциклопедії фігурують крайові НТШ і їх осередки, які діють за кордоном. Енциклопедія охоплює історію усіх сфер життя інституції і її контакти з різними національними, закордонними науковими установами та навчальними закладами.
  За своїм змістом пропоноване видання є істотним доповненням наукових знань про Україну.
  У першому томі подано 248 гасел та 1181 ілюстрація і картосхема.
Видання розраховано на науковців академічних установ, викладачів навчальних закладів, студентів та широке коло читачів.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]