Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка  щиро вдячна пану Лебеді Андрію Пилиповичу за подаровані книги.

691

Лебеда, А.П. Інвентаризація флори України (лікарські рослини – носії лігнанів) [Текст] / А.П. Лебеда. – К.: Академперіодика, 2011. – 64 с.

Містить опис 108 видів вищих рослин - носіїв лігнанів, що належать до 44 родин і 77 родів. До опису залучено: латинську (з синонімами), українську та російську назви; назви притаманних рослині лігнанів із зазначенням місця їх локалізації (корінь, листки, квітки, насіння тощо); посилання на першоджерела.

Для фітохіміків, фармацевтів, ботаніків-інтродукторів, викладачів вузів і студентів та широкого кола фахівців, що цікавляться питаннями вивчення, використання і охорони рослинних ресурсів України.

620

Каталог раритетних рослин ботанічних садів і дендропарків України [Текст] : довідковий посібник / кол. авт.; за ред. А.П. Лебеди. – К.: Академперіодика, 2011. – 184 с.

Узагальнені відомості про колекції рідкісних і зникаючих видів рослин, які інтродуковані і вивчаються ученими ботанічних садів і дендропарків України. Реєстр Каталогу складається з 718 назв рослин, у т. ч. 358 видів-аборигенів, занесених до Червоної книги України, та 360 видів-інтродуцентів, відсутніх у природній флорі України.
Для ботаніків-інтродукторів, викладачів вузів і студентів та широкого загалу фахівців, що цікавляться питаннями охорони рослин.

480

Лебеда, А.П. Інвентаризація флори України (Лікарські рослини – носії кумаринів) [Текст] /А.П. Лебеда. – К.: Академперіодика, 2006. – 148 с.

Довідкове наукове видання містить опис 513 видів вищих рослин – носіїв кумаринів, що належать до 67 родин і 280 родів. До опису рослин залучено: латинську (з синонімами), українську та російські назви; назви притаманних рослині кумаринів із зазначенням місця їх локалізації; посилання на відповідні літературні джерела, вміщені в кінці видання.
Розраховане на фітохіміків, фармацевтів, ботаніків-інтродукторів, викладачів вузів і студентів та для широкого кола фахівців, що цікавляться питаннями вивчення, використання і охорони рослинних ресурсів України.

486

Лебеда, А.П. Інвентаризація флори України (лікарські рослини – носії алкалоїдів) [Текст] / А.П. Лебеда. – К.: Академперіодика, 2006. – 264 с.

Довідкове видання містить опис 783 видів вищих рослин – носіїв алкалоїдів, що належать до 113 родин і 410 родів. До опису рослин залучено: латинську (з синонімами), українську та російські назви; назви притаманних рослині алкалоїдів із зазначенням місця їх локалізації (листки, стебла, квітки, плоди, насіння тощо); посилання на відповідні літературні джерела, вміщені в кінці видання.
Розрахована на фітохіміків, фармацевтів, ботаніків-інтродукторів, викладачів вузів і студентів та широкого кола фахівців, що цікавляться питаннями вивчення, використання і охорони рослинних ресурсів України.

484

Лебеда, А.П. Інвентаризація флори України (лікарські рослини – носії фітоекдистероїдів) [Текст] /А.П. Лебеда. – К.: Академперіодика, 2006. – 88 с.

Довідкове наукове видання містить опис 237 видів вищих рослин – носіїв фітоекдистероїдів, що належать до 70 родин і 167 родів. До опису рослин залучено: латинську (з синонімами), українську та російську назви; назви притаманних рослині фітоекдистероїдів із зазначенням місця їх локалізації (листки, стебла, квітки, плоди, насіння тощо); посилання на відповідні літературні джерела, вміщені в кінці видання.

Розраховане на фітохіміків, фармацевтів, ботаніків-інтродукторів, викладачів вищих навчальних закладів і студентів та широкого кола фахівців, що цікавляться питаннями вивчення, використання і охорони рослинних ресурсів України.

481

Лебеда, А.П. Інвентаризація флори України (Лікарські рослини – носії іридоїдів) [Текст] / А.П. Лебеда. – К.: Академперіодика, 2006. – 80 с.

Довідкове наукове видання містить опис 254 видів вищих рослин – носіїв іридоїдів, що належать до 26 родин і 66 родів. До опису рослин залучено: латинську (з синонімами), українську та російську назви; назви притаманних рослині іридоїдів із зазначенням місця їх локалізації (кора, стебло, трава, листки, коріння, квітки, плоди, насіння тощо); посилання на відповідні літературні джерела, вміщенні в кінці видання.
Розраховане на фітохіміків, фармацевтів, ботаніків-інтродукторів, викладачів вузів і студентів та для широкого кола фахівців, що цікавляться питаннями вивчення, використання і охорони рослинних ресурсів України.

487

Лебеда А.П. Інвентаризація флори України (Лікарські рослини - носії каротиноїдів) [Текст] / А.П. Лебеда.  – Київ: Академперіодика, 2008.  – 128 с.

Довідкове наукове видання містить опис 466 видів вищих рослин - носіїв каротиноїдів, що належать до 105 родин і 312 родів. До опису рослин залучено: латинську (з синонімами), українську та російську назви; назви притаманних рослині каротиноїдів із зазначенням місця їх локалізації (листки, стебла, квітки, плоди, насіння тощо); посилання на відповідні літературні джерела, вміщені в кінці видання.

483

Лебеда А.П. Інвентаризація флори України (Лікарські рослини - носії антраценпохідних) [Текст] / А.П. Лебеда. – Київ: Академперіодика, 2003.– 56 с.

Довідкове наукове видання містить опис 163 видів вищих рослин - носіїв антраценпохідних, що належать до 18 родин і 32 родів. До опису рослин залучено: латинську (з синонімами), українську та російську назви; назви притаманних рослині антраценпохідних із зазначенням місця їх локалізації (кора, стебло, трава, листки, коріння, квітки, плоди, насіння тощо); посилання на відповідні літературні джерела, вміщені в кінці видання.

Лебеда, А.П.    Інвентаризація флори України

Лебеда, А.П.    Інвентаризація флори України (Лікарські рослини - носії сапонінів) [Текст] / А. П. Лебеда ; НАН України, Національний ботанічний сад ім. М.М.Гришка. – К. : Академперіодика, 2007. – 140 с.

Довідкове наукове видання містить опис 529 видів вищих рослин - носіїв сапонінів, що належать до 90 родин і 298 родів. До опису рослин залучено: латинську (з синонімами), українську та російську назви; назви притаманних рослині сапонінів із зазначенням місця їх локалізації (листки, стебла, квітки, плоди, насіння тощо); посилання на відповідні літературні джерела, вміщені в кінці видання.
Розраховане на фітохіміків, фармацевтів, ботаніків-інтродукторів, викладачів вузів і студентів та для широкого кола фахівців, що цікавляться питаннями вивчення, використання і охорони рослинних ресурсів України.

Каталог лікарських рослин ботанічних садів і дендропарків України

Каталог лікарських рослин ботанічних садів і дендропарків України: Довідковий посібник [Текст]/ кол. авт.; за ред. А.П. Лебеди. – К.: Академперіодика, 2009. – 160 с.

Цей Каталог є першою спробою за всю історію України систематизувати та оприлюднити назви лікарських рослин, які інтродуковані і вивчаються ученими ботанічних садів і дендропарків України. Реєстр Каталогу складається з 1990 назв рослин латинською мовою. Після пріоритетної латинської назви рослини подається назва родини, номенклатурні синоніми (якщо пріоритетна назва їх до себе має), а насамкінець наводяться умовні коди (номери) тих установ, в колекціях яких ця рослина присутня.
Для зручності користувачів в кінці Каталогу є покажчик 1725 синонімічних назв таксонів.
Для ботаніків-інтродукторів, викладачів вузів і студентів та для широкого загалу фахівців, що цікавляться питаннями вивчення, використання і охорони лікарських рослин.

485

Лебеда А.Ф. Этноботаника тропических и субтропических растений, интродуцированных в Украину [Текст] /А.Ф. Лебеда.– Киев: Академпериодика, 2005.– 52 с.

Предлагаемое издание содержит описание 49 видов тропических растений, которые во многих станах являются лекарственными, пищевыми, техническими культурами, а в наших условиях они используются преимущественно как декоративные растения, но постепенно входят в нашу народную аптеку. Приведены русское и латинское названия, распространение, используемое сырье и применение рас¬тений. В конце издания помещены указатели русского и латинского названий, фармакологических свойств, болезней.

488

Андрій Пилипович Лебеда. Біобібліографія [Текст] / Уклали: В.М. Ковальов, О.Ю. Коновалова, А.Г. Сербін, В.Г. Собко, М.В. Шевера, Ю.Р. Шеляг-Сосонко. –  Київ: Фітосоціоцентр, 2010.– 44 с.

У книзі висвітлюються основні етапи життя, науково-дослідницької та громадської діяльності відомого українського ученого в галузі медичної ботаніки, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, премій HAH України ім. Л.П. Симиренка та ім. М.Г. Холодного, кандидата сільськогосподарських наук, провідного наукового співробітника Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка HAH України Андрія Пилиповича Лебеди. Наведено покажчик друкованих публікацій, який знайомить читачів з працями ученого, представлено світлини.
Книга розрахована на фахівців у галузі вивчення, використання і охорони лікарських рослин, історії науки, а також на наукову громадськість, викладачів вузів, аспірантів і студентів.

621

Третя українська конференція з медичної ботаніки [Текст] : тези доповідей. Ч.1 / ред.кол. А.Ф. Лебеда, М.І. Еремеєва, А.П. Ісайкіна, Н.М. Макарчук та ін. – К. : КАРАТАУ, 1992. – 162 с. -

 Висвітленні проблеми ресурсоспоживання лікарських рослин, охорони їх генофонду, эксперементальної формакологїї, деякі аспекти застосування лікарських рослин в науковій і народній медицині.

622

Третя українська конференція з медичної ботаніки [Текст] : тези доповідей. Ч.2 / ред.кол. А.Ф. Лебеда, М.І. Еремеєва, А.П. Ісайкіна, Н.М. Макарчук та ін. – К. : КАРАТАУ, 1992. – 178 с.

Висвітленні проблеми ресурсоспоживання лікарських рослин, охорони їх генофонду, эксперементальної формакологїї, деякі аспекти застосування лікарських рослин в науковій і народній медицині.

692

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]