Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка  щиро вдячна пані Кікінежді Оксані Михайлівні за подаровані книги.

Як навчати школярів долати ґендерні стереотипи: конспекти занять

Як навчати школярів долати ґендерні стереотипи [Текст]: конспекти занять навчально-методичний посібник для загальноосвітніх навчальних закладів / кол.авт. Т. Говорун, О. Кікінежді та ін., за заг. ред. А Т. Говорун.- К.: ФОП Клименко, 2011. - 806 с.

Навчальний посібник орієнтований на ознайомлення вчителів, шкільних психоло­гів та соціальних педагогів з основами ґендерних знань та способами їх передачі учням різного шкільного віку. Автори пропонують інноваційні підходи до проблеми розвитку ґендерної компетентності учнівської молоді. Посібник допоможе вчителю разом із учнями відповісти на питання, чому ґендерні стереотипи стають на заваді освітньому, професійному, громадянському розвитку особистості, навчити дівчаток і хлопчиків розпізнавати та звільнятись від їхнього впливу на поведінку та взаємини статей.

636

Проблеми загальної та педагогічної психології [Текст] : зб. наук. праць ін-ту психології ім. Г.С.·Костюка. Т. 13. Ч.4 / за ред. С.Д.Максименка. – К. : Ін-т психології ім. Г.С.Костюка, 2001. – 444 с.

 У збірці висвітлюються актуальні проблеми загальної та педагогічної психології. Збірка адресована як фахівцям, так і тим, хто цікавиться сучасним станом психологічної науки.
Внесено до оновленого переліку наукових фахових видань України постановою президії ВАК України від 10.03.10. №1-05/2.

Гендерна освіта

Ґендерна освіта — ресурс розвитку паритетної демократії [Текст]: збірник матеріалів Міжнар. науково-практичної конференції (27-29 квітня 2011 р.) / ред.кол.: В.П. Кравець, Т.В. Говорун, О.М. Кікінежді - К.: Друкарський світ, 2011. - 798 с.

  У збірнику представлені матеріали міжнародної науково-практичної конференції «Ґендерна освіта — ресурс розвитку паритетної демократії» та матеріали учасників Шостого Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з напрямку гуманітарної науки — Ґендерних досліджень, вітчизняних та зарубіжних ґендерологів.
Видання розраховане на студентів, магістрів, аспірантів, активістів Ґендерних, жіночих, молодіжних, громадських організацій, об'єднань, товариств, усіх, хто цікавиться Ґендерною проблематикою.

Гендерна статистика

Ґендерна статистика України: сучасний стан, проблеми, напрями вдосконалення [Текст] / Ю.М. Галустян, Г.В.Герасименко, О.В. Макарова - К.: Друкарський світ, 2010. - 192 с.

 Організаційні та правові елементи інституційного механізму забезпечення ґендерної рівності в Україні [Текст]/ Ю.М. Галустян, Г.В.Герасименко, О.В. Макарова - Запоріжжя: Друкарський світ, 2010. - 140 с.

Реалізація державної політики, спрямованої на подолання ґендерної нерівності, повністю залежить від дієвості національного механізму – ключової ланки в забезпеченні рівності.

Протягом 70–х рр. ХХ століття відбувалося усвідомлення ролі інституційних механізмів впровадження ґендерної рівності та необхідності їх створення. Всесвітня конференція зі становища жінок 1995 року закріпила думку про те, що кожна країна повинна мати національний механізм стимулювання та контролю забезпечення ґендерної рівності.

Коментар до закону України "Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків" [Текст]/ авт. кол.: Е. Ламах, К. Левченко, Т. Макійчук, О. Суслова, А.Чигрин - Запоріжжя: Друкарський світ, 2011. - 168 с.

Мельник Т.М. Творення суспільства гендерної рівності : міжнародний досвід [Текст]: закони зарубіжних країн з гендерної рівності/ Т.М.Мельник. -  2-е вид,  доп.. - К.: Стилос, 2010. - 440 с.

"Ми -  різні, ми - рівні". Основи культури гендерної рівності[Текст]: навч.посіб. для учнів 9 - 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів/ за ред. О. Семиколєнової. -  2-ге вид.,  виправлене. - К.: Ніка-центр, 2010. - 176 с.

Головне завдання посібника – розвінчати стереотипні уявлення про ролі жінок і чоловіків в родині та суспільстві, сформувати світогляд учнів, вільний від гендерних упереджень і пересудів.

Посібник зорієнтовано на використання сучасних педагогічних технологій, що передбачають взаємодію учнів як між собою, так і з учителями та батьками. Все це створює умови для сучасної демократизації навчально-виховного процесу, який базується на повазі до особистості кожної дитини. Це видання підготовано в межах виконання “Програми рівних можливостей”, яку впроваджує програма розвитку ООН в Україні. Підручник схвалений для використання у навчально-виховному процесі комісією суспільнознавчих дисциплін Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти та науки України.

475

Ґендерні стандарти сучасної освіти [Текст]:  збірка рекомендацій. Ч.1/  редакційна рада: О.М. Кікінежді, В.С. Власов, Л. Б. Магдюк, Т. В. Ладиченко. - К.: Дорадо-друк, 2010. - 328 с.

Це видання підготовлено в межах виконання «Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні», яку впроваджує Програма розвитку ООН за фінансової підтримки Європейського Союзу. Думки, висновки чи рекомендації належать авто-
рам та упорядникам цього видання і не обов’язково відображають погляди ПРООН чи інших організацій та закладів системи ООН або Європейського Союзу. При використанні матеріалів посилання на це видання є обов’язковим.
Видано за фінансової підтримки Програми розвитку ООН та Європейського Союзу.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]