Наукова бібліотека ТНПУ ім В.Гнатюка висловлює щиру подяку викладачу кафедри методики викладання української мови і культури мовлення Тернопільського національного педагогічного університету  Палихатій Елеонорі Ярославівні за подаровані книги.

130

Палихата, Е. Я.   Методика навчання українського усного діалогічного мовлення учнів основної школи [Текст] : монографія / Е. Я. Палихата. – Тернопіль : ТДПУ, 2002. – 271 с.

У дослідженні викладено основні відомості про діалогічне мовлення, його психолого-методичні засади та лінгвістичні особливості, що виступають теоретичною базою для навчання усного діалогічного мовлення на уроках української мови (аспектних та розвитку зв'язного мовлення), факультативних заняттях, позакласних заходах з урахуванням міжпредметних зв'язків.
Призначена для учителів-словесників, викладачів.

 Титульна сторінка

Палихата, Е. Я  Методика викладання української мови в загальноосвітній школі [Текст] : методичні рекомендації для студентів філологічного факультету / Е. Я. Палихата. – Тернопіль: Лідер, 2010. - 86 с.

Матеріали методичних рекомендацій розроблені відповідно до програми з методики навчання української мови. У них запропоновано: опис навчальної дисципліни; теми лекцій, які читаються протягом 3 і 4 років навчання студентам філологічних факультетів; розробки практичних занять із питаннями для обговорення, практичними завданнями, літературою; теми лабораторних занять; розподіл балів, що присвоюються студентам 3 і 4 курсів за набуті знання, уміння і навички з предмета навчання.

 Титульна сторінка

Палихата, Е. Я. Українська мова за професійним спрямуванням [Текст]: методичні рекомендації для студентів / Е. Я. Палихата. - Київ: Либідь, 2009. — 61с.

У методичних рекомендаціях запропоновано опис навчальної дисципліни «Українська мова за професійним спрямуванням», розробка практичних занять, орієнтовна структура залікового кредиту, завдання для самостійної роботи, шкача оцінювання. Подано літературу, якою можна користуватися додатково.
Для студентів вищих навчальних закладів.

 Титульна сторінка

Палихата, Е. Я.   Тестові завдання для державного екзамену з методики викладання української мови [Текст] : освітньо-кваліфікаційний рівень - бакалавр : метод. посіб. для студ. / Е. Я. Палихата. – Тернопіль : ТНПУ, 2008. – 48 с

Матеріали посібника розроблено відповідно до програми з методики викладання української мови. Тестові завдання складаються з трьох рівнів. Мета завдань першого рівня – із запропонованих відповідей вибрати правильні, другого рівня - дати відповіді на поставлені запитання, третього рівня - проявити креативність у процесі демонстрування набутих знань, сформованих умінь і навичок. Використання запропонованих тестових завдань сприятиме активній підготовці студентів до державного іспиту з методики викладання української мови (освітньо-кваліфікаційний рівень   бакалавр). 

 Титульна сторінка

Палихата, Е. Я.   Рідна мова [Текст] : уроки усного діалогічного спілкування 5-9 кл. Матеріали факультативних занять з діалогічного мовлення 8-9кл.: Кн. для вчителя / Е. Я. Палихата. – Тернопіль : ТДПУ, 2002. – 143 с.

У книзі вміщено орієнтовні розробки уроків для навчання усного діалогічного спілкування. Вперше в методиці навчання української мови запропоновано теоретичний матеріал про діалог, особливості діалогічного мовлення, позамовні засоби та вправи для закріплення вивченого.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]