Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка  щиро вдячна Інституту фізіології ім. О.О. Богомольця НАН України за подаровану книгу.

Шуба Я.М.

Шуба Я.М. Основи молекулярної фізіології іонних каналів: [Текст] навч. посібник / Я.М. Шуба . – К.: Наук. думка, 2010. – 447 с.

Навчальний посібник написано на основі спецкурсу з біофізики іонних каналів, який читається на біологічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка. У ньому представлено сучасні уявлення про класифікацію і молекулярну будову іонних каналів плазматичної мембрани тваринних клітин, отримані на основі молекулярно-біологічного клонування їх генів, мутагенезу, структурно-функціональних досліджень гетерологічно експресованих каналів й аналізу зображень з високою роздільною здатністю кристалізованих канальних білків. Висвітлено роль іонних каналів у фізіологічних і патологічних процесах.
Для студентів і аспірантів медико-біологічних спеціальностей вищих навчальних закладів, а також широкого кола науковців, зацікавлених в отриманні базової інформації з молекулярної організації іонних каналів. Книга може слугувати також довідником.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах