КНИГИ АНГЛІЙСЬКИХ ПИСЬМЕННИКІВ ДЛЯ
ЧИТАННЯ ІЗ ЗАДОВОЛЕННЯМ
Якщо Ви любите пригоди з присмаком магії,
то ця інформація для Вас!

 

   16Дивовижний світ англійської прози манить різноманіттям авторів та їхніх бестселерів. Тут не тільки про пригоди. Найвибагливіші читачі знайдуть розповіді про життя людей, які змогли піднятись над іншими, стати найкращими, першими серед рівних! І найцікавіше: достойні герої не втратили честі, працелюбності, кмітливості, змогли зберегти вірну дружбу. У художньому світі зможете побачити гідний (ненав'язливий) приклад для наслідування справжнього Лідерства! 

Читайте, прагніть, перемагайте!
Часу не гайте, скоріш свою історію обирайте!

 

БІБЛІОГРАФІЧНИЙ ОГЛЯД ДІТЕРАТУРИ

 

1

   Ролінг Дж. К. Гаррі Поттер і філософський камінь : роман / Джоан Кетлін Ролінг ; пер. з англ. В. Морозова. – Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2002. – 320 с. : іл.

 

   Саме це видання відкриває легендарну серію книг про Гаррі Поттера. Відірвавшись від комп’ютерів і телеекранів, сотні мільйонів дітей та дорослих у всьому світі ЗНОВУ ЧИТАЮТЬ! Такого успіху не знала жодна художня книга. Казка про хлопчика-чарівника Гаррі Поттера зачарувала всю планету.
   Книга була опублікована у Лондоні 30 червня 1997 року. Уже в 1999 році про хлопчика-чарівника зняли фільм.

 

Книги із серії про пригоди Гаррі Поттера:

 

2

«Гаррі Поттер і таємна кімната»

 

3

«Гаррі Поттер і в’язень Азкабану»

 

4

«Гаррі Поттер і келих вогню»

5

«Гаррі Поттер і Орден Фенікса»

 

6

«Гаррі Поттер і напівкровний Принц»

 

7

«Гаррі Поттер і Смертельні реліквії»

 

Одна з найвідоміших фентезійних серій Діани Вінн Джонс – цикл «Замок», до якого входять книжки:

«Мандрівний замок Хаула» (1986)

«Повітряний замок» (1990)

«Будинок безлічі шляхів» (2008)

8

   Джонс Д. В. Мандрівний замок Хаула / Діана Вінн Джонс ; пер. з англ. А. Поритко. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2014. – 352 с. : іл.

 

   «Мандрівний замок Хаула» – одна з найбільш чудових книжок, яка продовжує дивувати читачів своїм запальним сюжетом. Добра, казкова, іронічна, барвиста й жива історія. Магічні перевтілення, зачаровані принци, чарівники, які ніби то поїдають серця юних дівчат й укладають угоди із вогняними демонами…
   За цією книгою Хаяо Міязакі у 2004 році зняв один із найвідоміших своїх аніме – «Мандрівний замок», номінований на премію «Оскар».

9

   Джонс Д. В. Повітряний замок / Діана Вінн Джонс ; пер. з англ. А. Поритко. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. – 312 с. : іл.

 

   Це фантастичний роман для дорослих Діани Вінн Джонс із циклу «Замок», вперше опублікований у 1990 році. Сюжет його базується на розповідях з «Арабських ночей».
   Торгуючи на східному базарі килимами, юнак Абдулла виявив справжній скарб – літаючий килим, який переносить його до красуні-принцеси.
   На читачів чекають приємні несподіванки і зустрічі з героями попередньої книги Діани Вінн Джонс «Мандрівний Замок Хаула», зокрема із Софі, чарівником Хаулом і вогняним демоном Кальцифером.

10

   Джонс Д. В. Будинок безлічі шляхів / Діана Вінн Джонс ; пер. з англ. А. Поритко. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. – 328 с. : іл.

 

   Це остання книга із фентезійної серії Діани Вінн Джонс циклу «Замок», і в ній зустрічаються герої з усіх трьох книжок.
   У гірському королівстві старий король і його донька укладають каталог своєї гігантської бібліотеки. Королівський чарівник занедужав, тому на допомогу їм приходить Чарліна – вперта дівчинка-підліток, яка майже нічого не вміє робити, лише читати книжки. І тут починається найцікавіше…
   У 2009 році книга увійшла у шорт-лист номінантів на отримання «міфопоетичної премії» в категорії «Кращий твір для дітей і підлітків».

11

   Керрол Л. Аліса в Країні Чудес ; У Задзеркальній країні : казки / Льюїс Керрол ; пер. з англ. Г. Бушиної. – Київ : Знання, 2019. – 240 с. : іл.


   Казки відомого англійського письменника і вченого-математика Льюїса Керрола виникли як історії, котрі автор розповідав своїй маленькій знайомій – семирічній дівчинці Алісі.
   На сторінках цієї книги героїню чекають неймовірні пригоди у дивовижних країнах, населених незвичайними істотами. Аліса опиняється у казковому світі, де мешкають шахові королі та королеви, говіркі тварини та химерні істоти, що співають дивних пісень.

12

   Стронг Дж. Гармидер у школі : повість / Джеремі Стронг ; пер. з англ. А. Поритко. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2007. – 192 с. : іл.


   Повість «Гармидер у школі» є взірцем сучасного твору для дітей. Лілія Гармидер, головна героїня книги, руйнує стереотипи про шкільних учителів як суворих та вимогливих людей в прямому сенсі слова. Вона перетворює нудні уроки на веселі, захоплюючі шоу, які запам'ятовуються надовго, якщо не назавжди. Міс Гармидер робить усе, щоб діти йшли до школи, наче на свято.
   Ця чудова книга не тільки дітям обов'язково сподобається, але й дорослих повеселить.

13

   Рід Т. М. Вершник без голови : роман / Томас Майн Рід ; пер. з англ. В. І. Митрофанова. – Харків : Фоліо, 2007. – 510 с. – (Бібліотека пригод).


   Книга «Вершник без голови» – один із найвідоміших пригодницьких романів Томаса Майн Ріда, менш відомого за назвою «Дивовижна техаська історія». Уже з перших сторінок твору читача захоплює майстерно побудований сюжет, що грунтується на розкритті загадкового злочину. Разом із тим, розвиваючи заплутаний сюжет, ведучи читача від епізоду до епізоду, автор змальовує правдиву картину життя Техасу 50-х років. Драматичні події роману дають чимало нагод для гострих діалогів героїв, що пожвавлюють розповідь.

14

   Дефо Д. Життя і незвичайні та дивовижні пригоди Робінзона Крузо : роман / Даніель Дефо ; пер. з англ. за ред. Є. Крижевича. – Київ : Знання, 2018. – 318 с. – (English Library).


   Відомий роман класик англійської літератури Даніель Дефо написав на основі реальних подій: моряка Александра Селкірка внаслідок конфлікту з капітаном залишили з мінімальним припасом на безлюдному острові, де він провів чотири роки. Тонкощі взаємодії з природою, глибше пізнання себе, власних істинних потреб – усе це майстерно вплетено в захоплюючу розповідь про пригоди людини, що з комфортних умов цивілізації потрапила в непривітну «зелену пустелю» без найнеобхідніших предметів і знарядь праці. Герой наново визначає для себе цінність багатьох речей, і деякі його висновки можуть здатися нашим сучасникам дещо несподіваними.

15

   Стівенсон Р. Л. Острів Скарбів : роман / Роберт Луїс Стівенсон ; пер. з англ. Ю. Корецького. – Київ : Веселка, 2003. – 206 с. – (У світі пригод).


   Роман «Острів скарбів» – захоплююча, повна незвичайних пригод історія подорожей відважних моряків та пошуки скарбів, що були заховані піратом Флінтом на безлюдному острові у Карибському морі. Задум роману виник у Роберта Луїса Стівенсона під час гри з малолітнім пасинком, якому він, прикутий тяжкою недугою до ліжка, розповідав неймовірні історії. Саме завдяки цьому роману письменник здобув світову славу, а твір став класичним зразком пригодницької літератури.

Підготувала Н. І. Пельо
квітень 2020 р. 9 джерел.

Add comment


Security code
Refresh

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks

[ Geri ]