Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку Громадській раді при ТОДА за подаровані книги.

 

193

Гермаківський І. Шипуни: роман-трилогія. Кн. 2 : У полисках зорі / Іван Гермаківський ; ред. Я. Сачко. – Тернопіль : Лілея, 2003. – 200 с.


   У романі «У полисках зорі», що є другою книгою трилогії «Шипуни», зображено подальше життя прикарпатського села Зеленої Гути, зокрема, поневіряння Бартка і Василя Шипунів, яких доля суворо випробовує на тілесну і духовну міць.
   Бартко Шипун прибуває з Берліна на рідну землю у відпустку і сміливо стає на захист своїх земляків, зневажених і упосліджених совєтською владою. Повернувшись до Німеччини, в окупаційну зону, для завершення служби, активно утверджує в армійському середовищі високі засади гуманізму. Віддає прегарній дівчині Гайде честь та шану, але не більше — в його ж бо серці живе мужня повстанка Ксеня...
   Василь Шипун, ройовий УПА, полонений і запроторений енкаведистами на каторгу, також береже в душі світлий образ повстанської зв’язкової і кладе собі за мету знайти її в дикій глушині Сибіру. Мужній повстанець тікає з концтабору і з допомогою чукчів, які рятують його, покаліченого і голодного, від карателів, виходить на слід Ксені...
   Чи поєднають вони свої гарячі серця?..

187

На вістрі боротьби за незалежну Україну: Тернопільська міська Рада першого демократичного скликання 1990 – 1994 рр. / Я. Гап’юк, С. Оконський, П. Сливка. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2013. – 200 с.

 

   У книзі описано події, пов′язані з діяльністю Тернопільської міської ради у 1990 - 1994 рр. Події та факти подано у вигляді розповідей очевидців, спогадів, документів, оцінних суджень з погляду сьогодення. Книга буде цікавою людям середнього і старшого віку, які, читаючи її, повернуться у свою молодість - буремні девяності роки, молодші читачі теж знайдуть багато корисного для себе, ознайомлюючись із гостросюжетними подіями, оголеною правдою тих років.

 

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks

[ Geri ]