Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку доктору мистецтвознавства, професору, члену Національної спілки композиторів України Олегу Степановичу Смоляку за подаровані книги.

 

139

Палій А. - В. Зворотний шлях піску : вірші / Анна–Віталія Палій. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2011. – 128 с.

 

   Поетична книга зображує душевні прагнення і переживання авторки, яка обирає шлях духовного вдосконалення. Для широкого кола читачів.

140

Палій А. Тан світла : поезії / Анна Палій. – 2-ге вид. – Тернопіль : Лілея, 2006. – 60 с.


   У першій збірці молодої поетеси з Тернополя Анни Палій відкривається читачеві світ переживань і роздумів, облагороджений високими духовними принципами автора, осяяний вірою, окрилений надією, освячений любов'ю. Для широкого кола шанувальників поетичного слова. Деякі тексти подаються в авторській редакції.

141

Палій А. - В. Третій час : поезія / Анна–Віталія Палій. – Тернопіль : Zazaprint, 2018. – 80 с.


   Нова поетична збірка Анни-Віталії Палій запрошує читача ступити назустріч благодатним змінам духовного оновлення, які несе Час. Перший час настає, коли людина виходить у світ, другий - коли входить у себе і третій - із входженням у Творця. Крізь поетичні рядки просвічують сліди часу Третього, в якому Бог розкриває людині Свої обійми.

504

Синтез мистецтв : навчально-методичний посібник / Олег Смоляк, Анатолій Баньковський, Маргарита Василишин. – Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2018. – 88 с.


   У навчальному посібнику синтезовано мистецтва засобами слова, графіки, музики, пластики. В основу інтеграції покладено цикл еподів «12 місяців» Олега Смоляка.
   Видання адресоване вчителям та учням закладів загальної середньої освіти, студентам та викладачам вищих навчальних мистецьких закладів.

576

Смоляк О. Балада: містична повість / Олег Смоляк. – Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2017. – 80 с.


   У повісті змальовано складні життєві перипетії самотньої сільської жінки - від епізодів її позашлюбного зачаття і неординарної появи на світ до невдалого заміжжя, любовних стосунків з чоловіками та передчасного відходу в інші світи. Показаний аморальний спосіб життя та поступове її сповзання на життєві манівці. Усе це певною мірою пов’язано з містикою.
   Видання адресоване любителям еротичного чтива.

505

Смоляк О. Біленьке кроленятко: казки для дітей молодшого шкільного віку / Олег Смоляк. – Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2016. – 28 с.


   У книжку увійшло шість казок про свійських та диких тварин і птахів, які розповідають про їхні незвичайні життєві ситуації. У казках звернено увагу на педагогічний аспект персонажів.
   Видання адресоване дітям молодшого шкільного віку, батькам та широкому колу читачів.

506

Смоляк О. Володимир Михайлович Островський: творчий портрет / Олег Смоляк. – Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2016. – 84 с.


   Книжка розповідає про життєвий і творчий шлях відомого українського педагога-музиканта, керівника колективів художньої самодіяльності, композитора, редактора музичної літератури Володимира Михайловича Островського.
   Видання адресоване педагогам, студентам, а також широкому колу любителів музичного мистецтва.

486

Смоляк О. Вербне голосіння: етюди / Олег Смоляк. – 2-е вид., допов. – Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2018. – 68 с.

 

   У книжку увійшло тридцять два етюди, написані автором на сільську та міську тематику, а також присвяти відомим творчим особистостям Тернопілля. У них художніми засобами змальовані міфічність окремих явищ природи, спілкування між собою та з навколишнім світом тварин, птахів, дерев, кущів, трав тощо.
   Видання адресоване широкому колу любителів української малої прози.

577

Смоляк О. Із Загреблі на околиці: оповіді. Ч-на ІІ: Юність / Олег Смоляк. – Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2016. – 180 с.


   У книгу ввійшли оповіді про юні роки відомого українського етномузиколога, доктора мистецтвознавства, професора Олега Степановича Смоляка. Висвітлено основні епізоди його навчання в старших класах Настасівської загальноосвітньої школи, на десятимісячних курсах з підготовки керівників художньої самодіяльності в м. Тернополі, вчителювання в настасівській десятирічці та навчання в Тернопільському музичному училищі ім. С. Крушельницької.
   Видання адресоване широкому колу читачів.

578

Смоляк О. Полумисок долонь: етюди / Олег Смоляк. – Тернопіль : ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2017. – 52 с.


   «Полумисок долонь» - п’ята збірка малої прози тернопільського науковця та літератора Олега Смоляка. До неї ввійшло сорок три етюди, написані в різні роки. Вони розкривають окремі миттєвості, що відбуваються в явищах природи та життєвих ситуаціях людини. Етюдам притаманні глибина поетичної палітри та індивідуалізм художнього письма.
   Видання адресоване широкому колу, любителів української малої прози.

142


Ярослав Павуляк у споминах / упорядник О. С. Смоляк. – Тернопіль : [б.в.], 2017. – 296 с.

 

   У книжці подано спогади родичів, друзів, колег, знайомих, однокласників та односельців, що розкривають життєвий і творчий шлях поета непересічного таланту, відомого дисидента-українотворця, громадського діяча Ярослава Павуляка. Висвітлено окремі епізоди, що стосуються становлення його як художника, поета, сім'янина, організатора й керівника Історико-меморіального музею політичних в'язнів та людини, залюбленої в товариство.
   Видання адресоване дослідникам творчості поета, викладачам і студентам гуманітарних навчальних закладів, та усім тим, хто цікавиться сучасною українською поезією.

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks

[ Geri ]