Висловлюємо щиру подяку поетесі, перекладачу, кандидату філологічних наук, викладачу кафедри теорії і практики перекладу ТНПУ ім. В. Гнатюка Наталії Іванівні Пасічник за подаровані книги.

 

6

Бєляєва О. На межі розкраяних епох : поезії / Ольга Бєляєва. – Суми : Мрія, 2010. – 70 с.


   «На межі розкраяних епох» - це друга книга молодої сумської поетеси Ольги Бєляєвої, у якій авторка відкриває невідомі раніше грані своєї душі, заливає Всесвіт вогнеспадом почуттів. Вона пропонує кожному уявити себе на краю прірви, яка є і кінцем, і початком одночасно, покласти на ваги примарні й справжні цінності, відділити зерна від плевели. Це своєрідне запрошення у таємничий і такий бажаний світ, у якому кожен може зняти маску і побачити справжнє своє обличчя, залишивши за ефемерною завісою часу усі свої печалі.
   Для широкого кола читачів.

8

Скиба Р. Чуточка избранного: стихотворения-автопереводы / Роман Скиба. – Харьков : Финарт, 2015. – 28 с.


   В Киеве собираются поэты из разных стран мира и читают стихи, потому что есть «Каштановый дом»; любят и помнят имя поэта Леонида Киселева, потому что есть «Каштановый дом»; снимают сотни молодежных авторских фильмов, равняясь на Андрея Тарковского, потому что есть «Каштановый дом».
  Одноименная поэтическая серия создана, чтобы объеденить чучших поэтов, лауреатов Премии «Каштановый дом».

7

Цоколенко С. Світло або жерці порожнечі / Сергій Цоколенко. – Київ : Саміт-Книга, 2017. – 371 с.


   На сторінках роману українського письменника Сергія Цоколенка на читача чекає карколомне переплетіння реальності й містерій. Вам здається, що у житті все зрозуміло й просто? Тоді роман саме для вас! Таємничий бекграунд очевидних речей і подій, динамічний і неоднозначний сюжет, який затягує з першої сторінки й змушує мозок працювати на граничній межі своїх можливостей, пронизлива й правдива “анатомія” особистості й взаємин… І це лише невеличка частинка того, що приготував автор для своїх читачів.

9

Шевченко Т. Г. Повне зібрання творів у дванадцяти томах : т. 3: Драматичні твори; Повісті / Т. Г. Шевченко. – Київ : Наукова думка, 1991. – 400 с.


   У томі друкуються повісті "Наймичка", "Варнак", "Княгиня", "Музыкант", "Несчастный", "Капитанша", п"єса "Назар стодоля", уривок п"єси "Никита Гайдай".

10

Ожегов С. И. Словарь русского языка : около 57000 слов / С. И. Ожегов ; под ред. Н. Ю. Шведовой. – 15-е изд., стереотипное. – Москва : Русский язык, 1984. – 816 с.


   Однотомный толковый словарь современного русского літературного языка содержит 57 000 слов, включая производные в гніздах. В словаре дается краткое толкование каждого значения слова,  приводяться примеры употребления слова в речи, фразеологические сочетания. При всех словах даются основные грамматические формы, стилистические пометы, указывающие на сферу употребления слова.
   Все слова снабжены ударением, а в необходимых случаях указывается также произношение. Кроме того, в словарной статье приводяться производные слова.
   Словарь рассчитан на самый широкий круг читателей.

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks

[ Geri ]