Висловлюємо щиру подяку письменнику, літературознавцю, редактору, видавцю, доценту кафедри теорії і методики української та світової літератури ТНПУ ім. В. Гнатюка Сороці Петру Івановичу за подаровані книги.

91

Степовичка Л. Н. Осінні люди : поезії і переклади останніх років / Леся Степовичка. – Львів : Ліга-Прес, 2015. – 116 с.

 

  До нової збірки відомої української поетеси увійшли вірші та поеми філософського, ліричного, громадянського і духовного спрямування, а також переклади із світової класики. На сторінках книжки  відлуння двох українських Майданів, лихої війни, подих осені і щастя, відчаю і радості, тривоги й надії.
    Книга розрахована на широке коло шанувальників поезії.

92

Степовичка Л. І со духом твоїм : поезія : проза / Леся Степовичка. – Дніпропетровськ : Навіки, 2015. – 100 с.

 

   Я написала «Поему про батька». Її надруковано в моїй книзі “Стернею долі” (Дніпропетровськ, 2007) та в Антології “Книга про батька” (Київ, 2013). Текст подано в першій частині цієї книги.
   Мені розповідала вихователька Дніпродзержинської школи-інтернату, що вони з дітьми читали мої «Поему про батька» і «Поему про матір» і плакали. Не плачте, діточки, любі хлопчики і дівчатка, сироти й напівсироти, юні побратими мої і посестри! Ваше життя не пропало. Уповайте на Бога! Він посилає випробування тим, кого любить. І без Його волі волосина не впаде з вашої голови. Та багато залежить і від нас самих.
   Згадайте, як геніальний Моцарт говорив: «Життя прекрасне, якщо навіть по обличчю течуть сльози».

Add comment


Security code
Refresh

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks

[ Geri ]