Наукова бібліотека ТНПУ ім В.Гнатюка висловлює щиру подяку Державній науково-педагогічній бібліотеці України імені В.О. Сухомлинського  за подаровані книги.

 Розвиток професійної орієнтації в Україн

Розвиток професійної орієнтації в Україні [Текст]: наук.-допом. бібліогр. покажч. / АПН України, ДНПБ України ім. В.О. Сухомлинського, Ін-т  пробл. виховання, Черкас. облас. ін-т післядиплом. освіти пед. працівників ; [упоряд.: Л.О. Пономаренко, Н.А. Стельмах, Л.І. Ніколюк ; наук. ред.: П.І. Рогова, Н.М. Чепурна ; наук. консультант і автор вступ. ст. О.В. Мельник  ; бібліогр. ред. Л.О. Пономаренко ]. - К. ; Черкаси : [б. в.], 2009. - 195 с.

Дане бібліографічне видання є цінним джерелом для вивчення та розбудови системи профорієнтації в Україні. Науково-допоміжний бібліографічний покажчик складається з 11 розділів, що вміщують 1253 назви джерел з питань професійної орієнтації в Україні і зарубіжних країнах. Видання має на меті сприяти подальшому удосконаленню системи професійної орієнтації в Україні, зокрема: науковим дослідженням в цій галузі, узагальненню досвіду та запровадженню нових форм і методів профорієнтаційної роботи, перспективних підходів до профдіагностики та профвідбору особистості різних категорій населення у роботі як закладів освіти різних рівнів, позашкільних закладів, так і служб зайнятості. Покажчик призначений для наукових працівників, викладачів, студентів, аспірантів, керівників навчальних закладів, психологів, фахівців суміжних наук, бібліотечних працівників, а також для всіх, хто зайнятий у сфері профорієнтаційної роботи.

 Ідеї К.Д. Ушинського

Ідеї К.Д. Ушинського в контексті сучасної педагогічної освіти та науки: 1991-2010 рр. [Текст]: до 185-річчя від дня народж.: біобібліогр. покажч. / Акад. нед. наук України, Держ. наук.-пед. б-ка України ім. В.О. Сухомлинського ; упоряд.: А.М. Доркену, І.О. Іванова, Т.В. Лога ; авт. вступ, ст. Л.Д. Березівська ; наук, ред.: П. І. Рогова, А.М. Доркену ; бібліогр. ред. І.О. Іванова ; наук, консультанти: О.В. Сухомлинська, О.Я. Чебикін ; рецензенти: Л.Д. Березівська, О.М. Яценко. — Одеса, 2010. — 124 с. — (Видатні педагоги світу; Вил. 5). ISBN 978-966-8835-92-6

Даним біобібліографічний покажчик із серії „Видатні педагоги світу" присвячено життю і педагогічній діяльності Костянтина Дмитровича Ушинського (1824-1871) — найавторитетнішого педагога ХІХ століття, основоположника наукової педагогіки й народної школи, автора праць з теорії та історії педагогіки, який першим поставив виховання на наукове підґрунтя, поєднавши педагогіку з психологією та іншими науками про людину, розвинувши та вдосконаливши методику початкового навчання. У покажчику представлено бібліографію праць К. Д. Ушинського, що видані з 80-х років XX століття до 2009 року та дослідження науковців про життя і творчу діяльність великого педагога-демократа, його погляди на зміст виховання і навчання, що вийшли на традиційних та електронних носіях впродовж 1991 -2009 рр. в Україні та світі. Біобібліографічний покажчик рекомендовано науково-педагогічним і педагогічним кадрам, аспірантам, студентам, бібліотечним працівникам, усім, кого цікавить життя та педагогічні погляди К. Д. Ушинського в контексті сучасної педагогічної науки й освіти.

 Алла Михайлівна Богуш

 

Алла Михайлівна Богуш - академік АПН України [Текст]: біобібліогр. покажч. / АПН України, Держ. наук.-пед. б-ка України ім. В.О. Сухомлинського; [упоряд.: Л.О. Пономаренко, Л.М. Айвазова  ; наук. ред. П.І. Рогова ; бібліогр. ред. Л.О. Пономаренко  ; літ. ред. І.П. Білоцерківець ]. - 2-ге вид., доповн. та переробл. - Київ : [б. в], 2009. - 118с-(Академіки АПН України; вип. 16).

До біобібліографічного покажчика із серії „Академіки АПН України" вміщено бібліографію, яка висвітлює життя та діяльність А. М. Богуш, академіка АПН України, доктора педагогічних наук, професора, засновника нового наукового напряму у вітчизняній педагогіці - дошкільної лінгводидактики. Представлено: літературу про академіка; науковий доробок вченого майже за 50 років наукової діяльності (1961-2009 рр.) - монографії, автореферати дисертацій, навчально-методичні посібники, підручники, програми, збірники наукових праць, тези доповідей та повідомлень, публікації з періодичних видань та видань, що продовжуються, українською, російською та англійською мовами; наукову школу. Покажчик адресовано науковцям, аспірантам, викладачам вищих навчальних закладів, вихователям, студентам та всім, хто цікавиться українською дошкільною лінгводидактикою, методикою ознайомлення дітей з довкіллям, питаннями підготовки фахівців для дошкільних навчальних закладів.

 Володимир Іларіонович Луговий

Володимир Іларіонович Луговий - віце-президент НАШІ України, директор Інституту вищої освіти НАПН України [Текст]: матеріали до біо­бібліографії / НАПН України, ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського ; упоряд. : С.П. Пєєва, Л.М. Айвазова  ; наук. ред. П.І. Рогова  ; бібліогр. ред. Пономаренко  - К : Т-во «Знання» України, 2010. - 63 с. - (Академіки НАПН України; вип. 17).

Бібліографічний покажчик із серії «Академіки НАПН України» висвітлює життя та діяльність Володимира Іларіоновича Лугового, доктора педагогічних наук, професора, академіка, віце-президента Національної академії педагогічних наук України, директора Інституту вищої освіти НАПН України. У виданні представлено науковий доробок ученого за останні роки його наукової діяльності (2005-2010) - монографії, підручник, навчальний посібник, програма, статті в енциклопедіях, тези доповідей та повідомлень, публікації в періодичних виданнях та виданнях, що продовжуються, українською та російською мовами. Покажчик адресовано вченим, аспірантам, докторантам, викладачам вищих навчальних закладів, студентам та всім, хто цікавиться питаннями педагогічної науки і освіти, зокрема поняттєво-термінологічним апаратом, теоретико-методологічними засадами освіти, проблемами професійної і безперервної освіти, професіоналізацією державного управління й професійною підготовкою державно-управлінських кадрів, модернізацією вищої школи в контексті Болонського процесу та Лісабонської стратегії.

Add comment


Security code
Refresh

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks

[ Geri ]