den ridnoi movi listivka21 лютого світ відзначає Міжнародний день рідної мови, запроваджений ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності. Мова, як відомо, є не лише засобом спілкування. Це також спосіб сприймання світу, відтворення його в свідомості людини. Національну мову творить народ. Це скарб кожного народу. «Наша українська мова, попри всі злигодні долі, зберегла й себе, і свого творця – український народ» (Пономарів О.)

   Сьогодні наша багатостраждальна, велична і милозвучна мова гордо лунає з вуст мільйонів людей, за неї гинуть наші військові на фронті. Тож в цей нелегкий час головне завдання кожного українця – вчити, любити, берегти, шанувати та збагачувати наше величне слово.

   На абонементі навчальної та наукової літератури до Міжнародного дня рідної мови розгорнута книжкова виставка «Мово рідна моя, не мовчи!». Всіх, хто цікавиться історією, розвитком, сучасним станом української мови запрошуємо відвідати бібліотеку та ознайомитися з літературою, представленою на виставці.

 

mova3

 

          mova4

 

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks

[ Geri ]