podii8ТНПУ з гордістю носить славетне ім’я видатного науковця Володимира Гнатюка!

 Відзначаємо 150 років  
від дня народження патрона ТНПУ
У травні 2021 року виповнюється 150 років від дня народження нашого краянина, науковця, дослідника, лінгвіста, етнографа, письменника, уродженця Тернопільщини, академіка Володимира Гнатюка – патрона нашого університету. 
Ім’я відомого вченого присвоєно Тернопільському педагогічному університету 19 листопада 1997 р. Від того часу ТНПУ з гордістю та шаною носить славетне ім’я Володимира Гнатюка. 
Академічна родина ТНПУ щиросердечно запрошує краян, випускників, абітурієнтів та всіх охочих взяти участь в урочистому відзначенні ювілейної дати від дня народження патрона університету.
Пам’ятаймо, гордімося та шануймо ім’я видатного академіка Володимира Гнатюка! Приєднуйтесь до святкових подій, будьте разом з нами!
Програма святкування 150-річчя від дня народження 
академіка Володимира Гнатюка
Квітень
- Обласний літературний конкурс, присвячений ювілею Володимира Гнатюка «Дослідник фольклорних скарбів українців» – 27-28 квітня (Тернопільська ОДА, Управління освіти і науки спільно з ТНПУ ім. В.Гнатюка).
 
Травень-Червень
- Урочисте погашення марки на ювілейному конверті з нагоди ювілею В.Гнатюка – 7 травня (ТОО Наукового Товариства Шевченка спільно з ТНПУ ім. В.Гнатюка).
 
- Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Володимир Гнатюк в європейському науковому просторі (до 150-річчя від дня народження видатного вченого)» – 11-12 травня (Факультет філології і журналістики).
 
- «Володимир Гнатюк і машина часу» – сюжетний відеоролик (Студентський актив). 
 
- Реставрація та відкриття оновленої меморіальної таблички на фасаді будинку на вулиці Академіка Гнатюка, 5.
 
- Презентація монографії Івана Зуляка «Володимир Гнатюк. З епістолярної спадщини» – кімната-музей Володимира Гнатюка, ауд. 87 (Факультет філології і журналістики та історичний факультет).
 
- Програма екскурсій у музей Володимира Гнатюка /село Велеснів, Чортківського району/ (Профспілкова організація працівників університету).
 
- Всеукраїнський пленер молодих художників «В. Гнатюк очима сучасника» з опублікуванням матеріалів.
 
- «Кубок Володимира Гнатюка»: спортивні змагання (настільний теніс, волейбол, шахи, міні-футбол, баскетбол), інтелектуальні ігри (квест, Ming Game), творчий конкурс  (Студентський актив). 
 
- Міжнародна науково-практична конференція «Підготовка майбутніх учителів фізики, хімії, біології та природничих наук в контексті вимог Нової української школи», яка присвячена 150-річчю з дня народження Володимира Гнатюка.
 
- Квест територією університету /про життя та діяльність Гнатюка/ (Студентський актив). 
 
- Mind Game – інтелектуальна гра "Що ти знаєш про нашого «Патрона»" (Студентський актив).
 
Серпень
- Присвоєння звання Володимирові Гнатюку Почесного громадянина Тернополя під час святкування Дня міста. 
 
Вересень
- Урочистості із присвоєнням ім’я видатного вченого – Володимира Гнатюка Тернопільському навчально-виховному комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – правовий ліцей №2». 
 
Жовтень
- Презентація документального фільму про життя і діяльність Володимира Гнатюка.
 
- Виставка творчих робіт студентів факультету мистецтв «Нариси з української міфології».
 
- Наукова конференція студентської та учнівської молоді «Наукова спадщина Володимира Гнатюка: сучасне осмислення» (кафедра української мови та методики її навчання спільно з кафедрою теорії і методики української та світової літератури, факультет філології і журналістики).

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

We are on social networks